Korttidskontrakt – Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar kring hur det fungerar kring korttidskontrakt. Vem kan söka, behåller man sitt ködatum, är det visning, vilka möbler ingår, kan man förlänga etc.

 

Korttidskontrakt

Om en Masterlägenhet sägs upp i förtid hyr vi ut lägenheten som korttidskontrakt. Vanligtvis för en period på  3-6 månader beroende på hur nära inpå höstterminen lägenheten sagts upp. Till hösten är lägenheterna reserverade för Internationella Master studenter enligt vårt samarbete med Chalmers Tekniska Högskola. Därför hyrs lägenheterna ut på korttid till en fast period utan möjlighet till förlängning. Man behåller sitt ködatum om man får ett korttidskontrakt.

Vem kan få ett korttidskontrakt?
Du ska vara student eller forskare/doktorand på Göteborgs Universitet eller Chalmers.
Läs mer här om vilka intyg vi godkänner.

Hur söker jag?
Mejla in din intresseanmälan med intyg enligt länken ovan. Dina kontaktuppgifter ska också framgå. Vi hör vi av oss via mejl om du blir erbjuden ett korttidskontrakt. Ansökningar utan intyg och kontaktuppgifter behandlas inte. Då det är kort svarstid behöver du ha koll på din mejl och även din skräpkorg så att du inte missar våra mejl. Vi tar bara emot intresseanmälningar för publicerade lägenheter.

Skapa ett konto på Mina Sidor

Du behöver också ha ett konto på Mina Sidor. Om du inte redan har ett konto kan du skapa ett via länken.

Skapa ett konto på Mina Sidor.

När det gäller korttidskontrakt är det ingen visning. Det betyder i sin tur att du inte har någon skyldighet att visa lägenheten till nästa sökande när du flyttar. Du behöver intresseanmäla och signera kontrakt utifrån den information som finns tillgänglig vid publiceringen och via länken nedan.

Mer om lägenheterna finns här (Ett korttidskontrakt görs på en Masterlägenhet som vi hyr ut på korttid när en Masterstudent sagt upp lägenheten i förtid eller inte kommer).

Möbler

Klicka här för mer information kring möbler.

Där kan du läsa vilka möbler som ingår beroende på vilken adress lägenheten ligger. Vi har ett projekt på gång att ta fram bilder och video på exempellägenheter men det kan ta tid innan det finns tillgängligt. Så snart det finns lägger vi upp det här på hemsidan under Våra Områden.

Du behåller ditt ködatum

Du behåller ditt ködatum om du får ett korttidskontrakt. Notera dock att övriga boendevillkor gäller, det vill säga att man loggar in minst en gång i halvåret för att behålla sina poäng och att man är med i en kår under hela boendetiden.

Uppsägningstid

Det är 7 kalenderveckors uppsägningstid för korttidskontrakt. Det gäller även dig som får en ny lägenhet hos oss. Du kan läsa mer här under Bo hos oss/Flytta ut på hemsidan.

På avtalet står uppsägningstiden 3 kalendermånader vilket är det som gäller enligt lag. Då vi förstår att en student kanske inte klarar att betala dubbelhyra i tre månader har vi ändrat vår policy kring uppsägningstiden samtidigt har vi tagit hänsyn till att vi ska hinna hyra ut uppsagda masterlägenheter till nya sökande, göra teknisk besiktning, boka städning etc. innan nästa hyresgäst kan flytta in.

  Om du blir erbjuden ett kontrakt

  Oftast har du en dag på dig att skriva på ett kontrakt så håll koll på dina mail i fall att du skulle få ett erbjudande. Kolla även din skräpkorg så att du inte missar våra mail.

   Masterlägenheten som hyrs ut på korttid är avsedd för just Internationella Masterstudenter, enligt vårt samarbete med Chalmers Tekniska Högskola. Lägenheten kommer hyras ut till en Master student. Du behöver därför skriva på Hyresnämndens blankett om Avstående från besittningsskyddet. Det är alltså inte möjligt att förlänga kontraktstiden.

    När det gäller Korttidskontrakt är det inte möjligt att flytta in tidigare. Tidigaste inflyttsdatum är det datum som står på hemsidan vid publiceringen.

     När du har signerat och mejlat in kontraktet och blanketten från Hyresnämnden till oss får du kontraktet i retur med vår signatur inom ett par dagar. Blanketten skickar vi till Hyresnämnden som skickar godkännande till dig via brev. Du behöver inte vänta på godkännande från Hyresnämnden utan räkna med att flytta in till det datum som står på ditt kontakt.

      Senast uppdaterad 2021-03-01