Uthyrningsregler

 

Sök bostad hos oss

     Vad roligt att du vill söka bostad hos oss! Registrera dig i vår bostadskö och börja samla poäng redan idag! Du kan ställa dig i vår bostadskö från det kalenderår du fyller 17 år och kan maximalt få med dig 365 poäng. Därefter behöver du vara medlem i någon av Göteborgs studentkårer för att fortsätta få poäng.

     Vi förvaltar 2382 lägenheter som alla ligger med gångavstånd till Chalmers Campus Johanneberg eller Campus Lindholmen. Lediga lägenheter publiceras här, främst på tisdagar och onsdagar! Hittar du en lägenhet du gillar så anmäl ditt intresse. De som har flest köpoäng, vanligtvis 5 stycken, får ett visningserbjudande på lägenheten. Lägenheter går till dig som har flest köpoäng bland de som tackade ja efter visningen.

     Vänligen notera att det är hög efterfrågan på studentlägenheter i Göteborg, därför kan det ta cirka 1,5 – 2 år innan du kan bli erbjuden en lägenhet du är intresserad av.

     Krav för att bo hos oss

     För att bo hos oss finns vissa krav:

     • Du har fyllt 18 år
     • Du är aktiv student vid Chalmers Tekniska Högskola eller Göteborgs Universitet
     • Du är medlem i studentkåren som finns på ditt universitet
     • Du har tecknat en giltig hemförsäkring som gäller hela hyresperioden

     Behöver du dispens från vårt studiekrav? Du kan läsa mer här och fylla i en blankett. Handläggningstiden är cirka fyra veckor.

     Ifall du är under 18 år och ska påbörja dina universitetsstudier och vill därmed söka lägenhet, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig!

     Du kan läsa mer om våra uthyrningsregler här!

     Vår bostadskö

     När du har registrerat dig får du köpoäng för varje dag du står i vår bostadskö. Om du är medlem i Chalmers studentkår får du 2 köpoäng per dag, annars får du 1 köpoäng per dag. Om ditt kårmedlemskap går ut innan du gör en ny inbetalning för ditt kårmedlemskap får du tyvärr inga köpoäng för de dagarna du då inte är kårmedlem. Du behåller de köpoäng du redan samlat!

     Vänligen se till att du har samma personnummer hos studentkåren som hos oss. Vi kan tyvärr inte ansvara för att ditt personnummer är uppdaterat, utan det gör du själv via “Mina sidor“.

     Du har möjlighet att få förberedande köpoäng! Du kan registrera dig i vår bostadskö från det kalenderår att du fyller 17 år och kan maximalt få med dig 365 poäng. Förberedande poäng kan du endast få innan du är medlem i en studentkår och innan du har ett kontrakt med oss.

     Tänk på att du behöver gå in en gång var sjätte månad och uppdatera din registrering, annars förlorar du dina köpoäng. När du flyttar in i en ny bostad nollställs dina köpoäng, logga då in på ”Mina sidor” och återaktivera dig för att börja samla poäng igen!

     Dina köpoäng är individuella, du kan därmed inte ge bort dem till någon annan.

     Vad är det för ordningsregler i kön?

     När du gör en intresseanmälan på en bostad är det bra att komma ihåg följande:

     • Du kan ha maximalt fem samtidiga intresseanmälningar
     • Du kan få ett till tre visningserbjudanden samtidigt. (System slumpar ut dessa oavsett vem som har maxpoäng).
     • Du får tacka nej maximalt fem gånger på en sexmånadersperiod. Efter det spärras du ut från att söka lägenhet i tre månader. Du fortsätter dock att samla köpoäng.
     • Tänk på att du förlorar dina köpoäng om du lämnat felaktiga uppgifter i din ansökan.

     Finns det andra sätt att hitta en bostad hos oss?

     Korttidskontrakt

     Ibland har vi lediga lägenheter med korttidskontrakt. Kontrakten är då oftast på ett par månader och utan möjlighet till förlängning.  Dessa lägenheter annonseras på samma ställe som vanliga lägenheter under rubriken Korttidskontrakt.

     Bostadsbyte

     När du haft ditt lägenhetskontrakt i minst 12 månader kan du byta bostad med någon. Vi har tyvärr ingen möjlighet att hjälpa dig hitta någon som vill göra ett bostadsbyte, utan du får hitta personen själv. Den person du byter med måste också haft sitt kontrakt i minst 12 månader. Bytesmöjligheten gäller bara dig med ett vanligt kontrakt. Har du en masterslägenhet, forskarlägenhet eller ett korttidskontrakt kan du inte byta lägenheten.