Hoppa till innehåll

Flytta in

Inför att du ska flytta in är det mycket att tänka på, det kanske dessutom är första gången du flyttar hemifrån. Vi har därför samlat all information du behöver på denna sida! Om du har fler frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss.

Folkbokföring

När du väl blivit tilldelad ett kontrakt hos oss är det viktigt att du folkbokför dig på din nya adress. Utan korrekt folkbokföring saknar du till exempel möjlighet att få bostadsbidrag.
Sedan den 1 juli 2018 är det ett brott att lämna felaktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när man flyttar. För att gör en flyttanmälan går du in på skatteverkets hemsida och loggar in med hjälp av e-legitimation. Tänk på att göra din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in.

Hemförsäkring

För att ditt hyresavtal med oss ska vara giltigt krävs en gällande hemförsäkring under hela hyresperioden. En hemförsäkring ger dig ett grundskydd för ditt hem och förråd, ifall du exempelvis skulle drabbas av ett inbrott, vattenskada eller brand.

Hemförsäkring hittar du via t.ex:

  • If
  • Trygghansa
  • Dina försäkringar

 

Kom ihåg att det kan finnas studentrabatter på flera försäkringsbolag.

Nycklar

När du flyttar in hos oss får du nycklar till din lägenhet samt din postlåda. Du får dessutom två elektroniska taggar, så kallade Aptus-brickor, som går till allmänna utrymmen. Nycklarna hämtar du från kl 14.00 på din inflyttningsdag i vår kundmottagning. Om du inte kan hämta ut nycklar så kan ett ombud göra det åt dig, vänligen fyll i denna fullmaktsblankett. Glöm inte att ditt ombud behöver ta med en legitimation!

Bredband

Vi erbjuder våra hyresgäster nätverk då vi har eget fibernätverk, med undantag för er som bor i Kapellgången 6 eller 9. Ni behöver skriva ett avtal med Framtidens Bredband.
Mer information om TV och bredband.

Hyra

Det är viktigt att betala din hyra i tid, den får du antingen som en e-faktura eller som pdf på Mina Sidor. Läs mer om din hyresavi och anmälan e-faktura här.